Hlavní obsah

Polední pauza změnila vestibul metra v diskotéku

Novinky, Klára Fischleinová

Pařížané se ve čtvrtek v poledne pořádně odvázali. Vestibulem jedné ze stanic tamního metra tepaly rytmy diskotéky. Obědovou pauzu si tak 150 lidí zpestřilo tancem. Desítky dalších přihlížely zvenčí.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Stanice metra v Paříži se na chvíli změnila v disko klubVideo: Reuters

 
Článek

S nápadem „tanečních obědů“ přišli Švédi. Testování téhle idey dorazilo kromě jiných evropských metropolí také do francouzské Paříže. Fakt, že místní umějí i uprostřed dne ocenit taneční rozptýlení, dokázala hojná účast v poslední zářijový čtvrtek na stanici metra Quai de la Gare.

Okolo 150 online registrovaných účastníků si místo posezení v jídelně či restauraci přišlo během pauzy na oběd protáhnout tělo na improvizovaný taneční parket. Jejich reakce na projekt byly vesměs kladné. Někteří sem vyrazili společně se svými kolegy či přáteli.

Mnoho Pařížanů postávalo opodál. I oni se vlnili v rytmech hudby, o níž se tady postaral profesionální DJ. Ten byl podle agentury Reuters z reakce francouzského publika překvapen: „Hrát v metru bylo neočekávané a opravdu úžasné. Netušil jsem, že by mohli lidé v Paříži tancovat i v poledne. Je to pro mě úplná novinka.“

Vzhledem k velkému ohlasu plánují organizátoři podobnou akci zopakovat také na dalších neobvyklých místech v Paříži. Možná se obědová diskotéka v metru časem přestěhuje i do české metropole.

Anketa

Zašli byste si také během polední pauzy zatancovat?
Ano
71,7 %
Ne
28,3 %
Celkem hlasovalo 5999 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám