Hlavní obsah

Úředníci našli schované dva milióny, nenechali si je

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Exeter

Nečekané překvapení čekalo na dva britské úředníky, kteří vyklízeli obecní dům po zemřelé nájemnici. Pod kobercem objevili zlato a hotovost v hodnotě 62 500 liber (asi 1,9 miliónu korun). Nikdo jiný o penězích a cennostech nevěděl, vše tak mohlo zmizet v kapsách úředníků. Ti ovšem nález poctivě nahlásili, informoval v minulých dnech server BBC News.

Foto: Tomáš Reiner, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Steve Yeo a Chris Lawrence, kteří pracují pro město Exeter, jsou chváleni za svou poctivost a pevný charakter. Lákavá částka je nechala chladnými a zachovali se přesně tak, jak jim velí jejich povinnost.

„Je to obzvlášť potěšující, že se rozhodli zvolit tento přístup. Bylo to hodně peněz a lehce mohly zmizet, ale Steve a Chris udělali správnou věc. Samozřejmě od našich zaměstnanců očekáváme vysoké morální zásady, ale je dobré vědět, že se tak opravdu zachovali,“ řekl nadřízený poctivých zaměstnanců Simon Hill.

Hotovost a zbylé cennosti jsou uloženy v trezoru, zatímco se úřad snaží najít případného nejbližšího příbuzného zemřelé, aby ho mohl informovat o jeho dědictví.

Reklama

Výběr článků

Načítám