Hlavní obsah

Láska slepeckých psů se přenesla i na druhou stranu vodítka

– Stoke
Novinky, Vojtěch Pospíšil

Příběh jako vystřižený z romantického filmu. Tak by se dala charakterizovat láska slepců Claire Johnsonové (50) a Marka Gaffeyho (52) z anglického města Stoke. Na kurzu pro vodící psy totiž nejprve přeskočila jiskra mezi jejich čtyřnohými pomocníky. Stali se nerozdělitelnými a přitáhli k sobě i své páníčky, kteří se dali dohromady a už chystají svatbu, napsal The Telegraph.

Foto: Profimedia.cz

Claire Johnsonová se svou fenkou Venice a Mark Gaffey s Roddem

Článek

Od narození slepý Gaffey se s Johnsonovou, která přišla o zrak ve 24 letech kvůli cukrovce, seznámil loni v březnu na dvoutýdenním kurzu pro vodící psy ve Shrewsbury. Je to ironie osudu, ve Stoke totiž bydleli jen dva a půl kilometru od sebe a nikdy se předtím nesetkali.

Po skončení kurzu by se možná zase rozloučili, kdyby nebylo jejich tříletých psů Rodda a Venice. „Pořád si spolu hráli a mazlili se. Dali nás dohromady,“ řekl Gaffey.

První krok udělala Claire, která na konci kurzu pozvala Marka na kávu. Dvojice spolu začala chodit a od února jsou zasnoubeni. Kýžené „ano“ řekla Claire na Valentýna.

„Bylo to příjemné překvapení, když mě pořádal o ruku na Valentýna. Ale ten den mě požádal ještě čtyřikrát, pořád si klekal na koleno. Asi můžu říct, že nikdy nezapomenu na den, kdy jsem se zasnoubila. A nestalo by se to nebýt našich psů,“ řekla Johnsonová ve středečním dílu pořadu My Guide Dog (Můj vodící pes) stanice ITV, který se věnoval jejich příběhu.

Rodd a fenka Venice spí ve stejné posteli a jsou podle jejich páníčků stejný pár jako oni sami. Na svatbě, která je naplánovaná na příští březen, je povedou k oltáři a ponesou prstýnky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám