Hlavní obsah

Muž žil 15 let s tužkou v hlavě

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Cáchy

Lékaři z univerzitní nemocnice v německých Cáchách minulý týden zveřejnili případ muže, který k nim v roce 2011 přišel s bolestmi hlavy. Během vyšetření se ukázalo, že má v hlavě asi deseticentimetrovou tužku. Lékaři mu ji odstranili, muž původem z Afghánistánu se poté plně uzdravil, napsala agentura AP.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Tužka byla zaklíněná od nosní dutiny až po hltan. Tehdy 24letý pacient nevěděl, jak se tam dostala, pouze si vzpomínal, že v asi devíti letech ošklivě spadl. Lékaři proto došli k závěru, že tužka se mu do hlavy dostala právě při této nehodě.

Afghánec, aniž by znal důvod, trpěl silnými bolestmi hlavy, chronickou rýmou a zhoršoval se mu navíc zrak v pravém oku. Tužka mu totiž poškodila oční důlek. Lékařům se podařilo dostat cizí předmět ven a ukončit tak mužovo trápení.

Podle mluvčího nemocnice Mathiase Brandstädtera se operace uskutečnila už před dvěma lety, zveřejněna byla ale až tento týden na lékařské konferenci profesorem Frankem Hölzlem na lékařské konferenci na univerzitě v Cáchách.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám