Hlavní obsah

Žena už 15 let vypadá, jako by měla těsně před porodem

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Britku Joanne Turtonovou trápí už 15 let neznámá nemoc střev, kvůli které má břicho nafouknuté jako v osmém měsíci těhotenství. Způsobuje jí silné bolesti a neumožňuje jí žít plnohodnotný život. Třiatřicetiletá žena si myslela, že už jí nic nepomůže, ale nedávno vyzkoušela léčbu, která zabrala. Na operaci si ale musí počkat, informoval Daily Mail.

BEZ KOMENTÁŘE: Žena už 15 let vypadá jako v pokročilém stadiu těhotenství

 
Článek

„Od té doby, co tuto nemoc mám, je moje břicho nafouklé, jako kdybych byla v osmém měsíci těhotenství. Pořád to bolí a píchá mě v boku. Ovlivnilo to celý můj život, nemůžu kvůli tomu chodit ven s přáteli jako normální člověk,“ popsala Turtonová své útrapy.

Matka pětileté holčičky hledala řešení svého problému po celých 15 let, ale až nedávno se podařilo najít řešení, které by jí mohlo pomoct. Jedná se o gastrickou stimulaci, při níž je do útrob umístěno zařízení vysílající elektrické impulsy. Často se používá např. u žaludku, kdy elektrická stimulace pomáhá kontrolovat příznaky spojené s gastroparézou (zpomalené vyprazdňování žaludku). Turtonová si už tuto metodu vyzkoušela.

„Při zkoušce bylo zařízení venku a krkem mi dolů zavedli hadičku. Okamžitě jsem se cítila lépe a poprvé po dlouhé době normálně,“ popsala Britka proceduru a dodala, že stejná diagnóza jako u ní je zaznamenána jen u jedné další pacientky v USA.

Po úspěšné zkoušce bylo Turtonové řečeno, že zařízení jí může být zavedeno do těla nastálo, situace se ovšem zkomplikovala. Nemocnice ve městě Hull, kde měla být operována, totiž na tento zákrok nemá příslušnou akreditaci. Došlo tedy k odložení a hledá se vhodná nemocnice.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám