Hlavní obsah

Kůň kopl dívku přímo do hlavy, přežila jen díky helmě

Novinky, zkr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brecon

Chvíle hrůzy prožila na velikonoční pondělí osmnáctiletá Rosie Mortonová z britského Breconu, když trénovala se svým koněm skoky přes překážky. Zvíře ji shodilo ze sedla a silně koplo zadní nohou do hlavy. Jen díky jezdecké helmě vyvázla studentka bez vážnějšího zranění, uvedl server dailymail.co.uk. Její kamarádka dramatický okamžik natočila.

BEZ KOMENTÁŘE: Kůň kopl dívku do hlavy

 
Článek

Studentka z Walesu se jízdě na koni věnuje čtyři roky. Svého osmiletého koně jménem Luke trénuje sama, učí ho skákat přes překážky i dělat jiné kousky. Tentokrát to ale málem dopadlo tragicky.

„Nejdřív jsem vůbec nevěděla, co se vlastně stalo. Jen jsem cítila, jak mi krev stéká po tváři, a hrozně, opravdu hrozně mě bolela hlava. Všude byla krev. Kdybych neměla jezdeckou helmu, byla bych zraněna mnohem více, jestli bych nebyla mrtvá úplně,“ popsala Mortonová.

Kůň shodil Mortonovou ze sedla a na zemi ji evidentně nechtěně trefil do hlavy. Kopyto jen těsně minulo její oko. Rodinná přítelkyně dívku okamžitě odvezla do nemocnice, kde jí lékaři ránu zašili. „Normálně si helmu na Luka neberu, ale odteď už určitě budu,“ dodala mladá jezdkyně.

Kromě toho to podle ní v žádném případě nebyla chyba zvířete. „Ani na vteřinu jsem nevěřila tomu, že by mě chtěl Luke zranit. On jen velice zřídka odmítá skočit, tentokrát jsem mu ale dala málo prostoru na rozběh a on to prostě nemohl přeskočit.“

I přes hrůzostrašný zážitek se Mortonová nechala slyšet, že už se těší, až se vrátí do sedla. Kvůli možné infekci, která by se jí mohla dostat do rány, s tím ale musí ještě chvíli počkat.

Reklama

Výběr článků

Načítám