Hlavní obsah

Kocour oslavil neskutečné 27. narozeniny

– Bedfordshire
Novinky, zkr

Kocour Wadsworth z anglického hrabství Bedfordshire má nejspíš opravdu devět životů, jak se o kočkách říká. Před pár dny totiž oslavil 27. narozeniny, což zcela zhruba odpovídá lidským 125 letům. Patří tak pravděpodobně k jedné z nejstarších koček v Evropě.

BEZ KOMENTÁŘE: Kocourovi Wadsworthovi je neuvěřitelných 27 let

 
Článek

Wadsworth, kterému se spíš říká Waddy, oslavil životní jubileum 6. března. I přes jeho pokročilý věk se mu až na drobné zdravotní problémy daří dobře. „Je jako stařeček. Vstane, jde ven, vrátí se dovnitř, dostane žrádlo a zase jde spát,“ popsala stanici BBC jeho majitelka Ann Mundayová.

Životní start letitého kocoura ale nebyl vůbec jednoduchý. V roce 1986 ho jeho nynější panička adoptovala jako čtyřtýdenní koťátko, když ho jeho původní majitelé odvrhli. „Kočky jsem chovala vždycky, ale on je absolutně úžasný. Dělá mi skvělou společnost od doby, kdy můj manžel před 13 lety zemřel,“ sdělila Mundayová listu Metro UK.

K tomu, aby Waddy dosáhl na nejvyšší příčku, co se dlouhověkosti týče, má ale ještě daleko. Podle Guinnessovy knihy rekordů je nejstarší kočkou všech dob Creme Puff z texaského Austinu, která se dožila 38 let.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám