Hlavní obsah

Miss Reneta hledá dívku internetu

Právo, plk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Do další fáze postoupil letošní ročník mezinárodní soutěže Miss Reneta. Až do čtvrtka 21. března může veřejnost na internetových stránkách soutěže, www.missreneta.cz, hlasovat o titul Miss Reneta internet 2013. Letošní podtitul mezinárodní soutěže studentek středních škol je Emoce v pohybu.

Foto: www.missreneta.cz/

Miss Reneta

Článek

Do finále se dostala dvanáctka dívek, ty postoupily ze čtyř castingových kol. Právě výběr studentek je největší změnou soutěže, která letos píše jednadvacáté pokračování. Zatímco v předcházejících letech byl pouze casting v Havířově, letos připravili organizátoři hned čtyři castingy.

„Kromě Havířova jsme vybírali dívky také v polském Sosnowci, slovenské Žilině a Praze. Letošní Miss Reneta tak bude mít opravdu mezinárodní punc,“ potvrdil režisér finálového večera Libor Lenčo.

Dívky z celé republiky i zahraničí

Věkové rozmezí finalistek je 15 až 19 let, všechny hovoří anglicky, tři navíc ovládají němčinu či ruštinu, vždy dvojice dívek zase umí španělsky, francouzsky nebo polsky. Do finále se dostala také jedna Polka a Slovenka, nejvíce účastnic pochází z moravskoslezského regionu, mezi nejkrásnější dívky se ale dostaly také krásky z Příbrami či Slaného.

V minulosti prošly soutěží i pozdější královny krásy ČR. „Byly tady například Tereza Chlebovská, Šárka Cojocarová nebo Renata Langmannová,“ upozornil Lenčo.

O titul nejkrásnější středoškolačky se dívky utkají v pátek 22. března v Kulturním domě Leoše Janáčka v Havířově-Podlesí. Ještě před tím absolvuje vybraná dvanáctka uchazeček tři soustředění. Finálový večer, v jehož rámci vystoupí například Katarína Knechtová, Kamil Střihavka nebo duo Verona, budou moci sledovat nejen diváci v sále Kulturního domu Leoše Janáčka, ale také v přímém přenosu na internetu a TV Polar.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám