Hlavní obsah

Ženu přepadli a postřelili. Lékaře šokoval její rentgenový snímek

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Miami

O štěstí v neštěstí může mluvit Američanka Evelin Matamorosová, kterou minulý týden střelil lupič do hlavy. Kulka se šťastnou shodou náhod odrazila od její lícní kosti a prošla až do krku. Šestatřicetiletou ženu ještě čekají plastické operace, jinak se jí ale daří dobře. Dokonce zvládla i identifikovat útočníka, informoval MailOnline.

BEZ KOMENTÁŘE: Rentgenové snímky odhalily kulku v krku

 
Článek

Matamorosová před týdnem opouštěla restauraci ve floridském Miami, když v tom jí zastavil 20letý Kamiah Lanier a se zbraní v ruce po ní požadoval peněženku. Žena mu ji předala, útočník ji ale i tak střelil do hlavy a utekl.

Kulka se odrazila od lícní kosti, prošla ústní dutinou, poškodila spodní čelist a poté uvízla v krku. Zasahující lékaři to později označili za zázračné přežití.

„Měla střelnou ránu na levé straně obličeje. Kulka mohla při této dráze napáchat mnohem větší škodu. Je to velmi závažný druh zranění,“ řekl lékař Gabriel Ruiz z nemocnice Jackson Memorial, ve které byla žena ošetřována.

Čeká ji několik operací

Američanka v nejbližších dnech podstoupí operaci, při které jí lékaři vyztuží zničenou část čelisti titanovou destičkou. „Předpokládáme, že bude moct opět kousat a otvírat pusu bez jakýchkoliv omezení,“ uvedl chirurg Michael Peleg.

Rekonvalescence bude podle lékařů trvat minimálně rok a ženu čekají ještě tři nebo čtyři operace. Jednu důležitou zkoušku už má ale za sebou. I přes vážné zranění zvládla identifikovat lupiče, který ji postřelil.

Ten na svobodě moc dlouho nepobyl, z místa činu ho totiž viděl utíkat policista, který si zapsal registrační značku vozu, kterým odjel. Vůz později zastavil jiný policista a za volantem našel útočníkovu sestru. Ta dala policii adresu Lanierova domova, kde ho policie zakrátko zatkla.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám