Hlavní obsah

Štěňátko zachránila před smrtí vodka

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Melbourne

Velmi netradiční léčba zachránila život štěněti amerického stafordšírského teriéra, které se minulý týden omylem napilo chladicí kapaliny. Aby veterináři zabránili selhání ledvin, dali mu do kapačky vodku. Celkem prošla tělem desetitýdenního štěněte lahev a půl tohoto alkoholu, což mělo za následek slušnou kocovinu, hlavní ale byla záchrana života, informoval server 9news.

Přiotrávenému štěněti zachránila život vodka

 
Článek

Fenka Cleo vypila kapalinu obsahující etylenglykol z náhradních dílů, které ležely na zemi v garáži kamaráda jejích majitelů. První příznaky se projevily už po půl hodině. Cleo sotva stála na nohou, odmítala jíst a měla nepřítomný výraz. Její majitelé neváhali a okamžitě vyrazili k veterináři.

„Je to jenom tříkilový pes, takže k otravě mu stačilo vypít malé množství kapaliny. Majitelé si naštěstí uvědomili rychle, že věci nejsou v pořádku, a ihned k nám přijeli,“ řekl veterinář Scott Hall s tím, že štěněti chybělo pouze několik hodin k selhání ledvin.

Byla to improvizace

Nejlepší cestou k zastavení chemické reakce, kterou etylenglykol způsobuje, je použití etanolu. Ten ovšem nebyl okamžitě k dispozici, a tak musel veterinář improvizovat. Použil proto vodku, kterou měla jeho asistentka v autě.

Veterinář štěně napojil na kapačku, kterou tekla vodka skrz jeho nos až do žaludku. Celkem trvala alkoholová léčba v přepočtu za 40 000 korun tři dny. Teď už se štěněti daří dobře, ale překonávání kocoviny nebylo nic jednoduchého.

„Cleo měla zarudlé oči a byla roztřesená. Byla tak opilá, že toho moc nenachodila. Hodně spala a jedla, ale teď už vypadá spokojeně,“ uvedla v rozhovoru pro Herald Sun majitelka štěněte Stacey Zammitová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám