Hlavní obsah

Přišel o milióny a odstěhoval se na pustý ostrov. Teď ho z něj vyženou

Novinky, her

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bývalý úspěšný obchodník David Glasheen žije již 20 let na jednom z australských ostrovů. Poté, co po osobním bankrotu na burze přišel o milióny i o ženu, odešel začít nový život na ostrov Restoration.

David Glasheen musí z ostrova pryč

 
Článek

Robinson Crusoe dnešní doby bydlí na ostrově pouze se svým psem Quasim a je mu tak dobře. Jediný kontakt s civilizací má díky lodi správce národního parku, do kterého tento ostrov spadá. Teď o svůj domov pravděpodobně přijde, vlastní vinou.

Úřady v Sydney totiž Glasheenovi umožnily přístup na ostrov s tím, že vymyslí a naplánuje projekt, podle kterého by na místo přilákal turisty a sportovní rybáře. To ovšem neudělal, čímž porušil dohodu a obrátil tak na sebe pozornost soudu.

I přesto že šedesátiletý Australan žije na ostrově dlouhých 20 let, soud pravděpodobně i po tak dlouhé době bude trvat na jeho odstěhování. David Glasheen se ale vzdát nechce a „svůj“ ostrov hodlá bránit před všemi vetřelci.

Ostrov Restoration je slavný hlavně díky lodi Bounty. Po vzpouře na palubě v roce 1789 zde totiž přistál kapitán a hrstka mužů, kteří mu zůstali věrní.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám