Hlavní obsah

Australan si nechal předělat auto, místo kufru má funkční gril

Novinky, zkr
Austrálie

Vyrazit si autem na výlet, někde se zastavit, ugrilovat si maso a jet zase zpátky, to je celkem příjemná zábava. Dost často ale ztroskotá na tom, že není kde a na čem grilování uskutečnit. Rozhlasový moderátor Merrick Watts z Austrálie tomu však předešel - nechal si upravit vůz tak, že má místo kufru plně funkční gril, informoval server huffingtonpost.com.

BEZ KOMENTÁŘE: Carbeque - auto s vestavěným grilem v kufru

 
Článek

Watts, který pracuje v australském rádiu, dostal v přepočtu tři milióny korun na propagaci své show. A využil je dokonale. Z legendárního Fordu Landau z roku 1973, v jakém jezdil i Mel Gibson ve filmech o „Šíleném Maxovi“, nechal totiž udělat pojízdný gril zvaný Carbecque.

„Kolikrát jste někam jeli a nebylo tam kde grilovat? S tímhle jen zastavíte a můžete začít,“ uvedl Watts. Stejný motor, který pohání auto, také peče maso.

„Můžeme tam ugrilovat devět T-bone steaků najednou. To znamená, že Carbeque může produkovat téměř 16 kilogramů masa během hodiny. Nebo 200 párků. A je ideální pro pečení několika psů najednou, záleží na vaší chuti. Třeba si můžete udělat tři čivavy nebo většího německého ovčáka,“ dodala s nadsázkou produkční pořadu Elle Conwellová.

Auto s kamny uvnitř

Zatímco Wattsův automobil slouží především jako reklama, jiné velmi odvážně předělané vozy normálně jezdí v běžném provozu. Například Pascal Prokop ze Švýcarska má ve svém Volvu 240 z roku 1990 zabudovaná klasická kamna na dřevo.

BEZ KOMENTÁŘE: Švýcar si topí v autě klasickými kamny na dřevo

Vynalézavý Švýcar se k tomuto kroku uchýlil poté, co se mu rozbilo v autě vytápění. Aby se uvnitř vozu neudusil, prořízl do střechy otvor, kterým vyvedl komín. Oxid uhelnatý a kouř tak odchází pryč a uvnitř auta zůstává pouze příjemné teplo. A dokonce je to legální, dostal totiž povolení od úřadů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám