Hlavní obsah

Záhadné superrychlé UFO byla zřejmě moucha

– Denver
Novinky, zkr

Nad americkým Denverem se v první půlce listopadu objevilo velmi rychle se pohybující UFO, které bylo viditelné jen na zpomalených záběrech. Experti byli tehdy bezradní. Společnost na výzkum paranormálních jevů z Rocky Mountain nyní přišla s vlastním vysvětlením - podle nich se jednalo o mouchu.

Záhada je zřejmě vyřešena: nebylo to UFO, ale moucha

 
Článek

Muž, který chtěl zůstat v anonymitě, natočil zhruba před měsícem na obloze neidentifikovatelný předmět, který se pohyboval velmi rychle. Obrátil se na místní televizní stanici KDRV, která vyslala na stejné místo ve stejném čase svého kameramana, a ten tam rovněž natočil UFO. Záhada, o které informovala média po celém světě, byla na světě.

BEZ KOMENTÁŘE: Kontroverzní video, na kterém je vidět údajné UFO jen na zpomalených záběrech

Specialisté si se záběry neuměli poradit. „Nedokážu to identifikovat. Není to letadlo, není to helikoptéra, rozhodně to nejsou ptáci,“ řekl letecký expert Steve Cowell. Entomoložka Mary Ann Hamiltonová zase odmítla, že by se jednalo o hmyz. „Nikdy jsem neviděla nic podobného. Nevěřím, že je to hmyz.“

Spoluzakladatel společnosti z Rocky Mountain Bryan Bonner ale tvrdí, že se jedná o mouchu. Původní video bylo natočeno mezi polednem a 13. hodinou, v době, kdy jsou ideální klimatické podmínky pro drobný hmyz. Bonnerův tým se vydal na místo několikrát a za necelou hodinu tam vždy objevil mnoho brouků, mušek, lučních kobylek či včel.

Jednu z odchycených much pak nadšenci přilepili na sklo a provedli test před objektivem. Když s ní pohybovali rychlostí jejího letu těsně před ním, na záznamu to vypadalo jako velmi rychle se pohybující rozmazaná tmavá skvrna. Čím dále od objektivu byl pak objekt vzdálen, tím vypadal pohyb pomaleji.

V místě žije kromě toho také mnoho druhů ptáků, video navíc vzniklo v době migrace kanadských hus. Bonner zároveň poukazuje i na fakt, že na videu byl zachycen ještě jeden menší objekt, tím se však nikdo nezaobíral. O jeho názor ale televize zájem neprojevila.

„Zavolali jsme jim, ale oni se evidentně urazili, když jsme jim oznámili, že to jsou brouci. Protože by vypadali opravdu hloupě, kdybychom tam přišli a řekli, že máme opravdu mnoho důkazů, co to je,“ uvedl Bonner pro server huffingtonpost.com.

Reklama

Výběr článků

Načítám