Hlavní obsah

Cenzoři odstranili ženě fotku ze sociální sítě, spletli si její lokty s ňadry

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Byl to pokus, který měl za účel vyzkoušet, jak moc pozorní cenzoři sociálních sítí jsou. A výsledek? Moc ne. Skupinka bloggerů se rozhodla dát na Facebook fotografii pohledné blonďaté ženy ležící ve vaně, přičemž měla lokty opřené tak, že vzdáleně připomínaly obří prsa. A cenzoři? Snímek bez jakéhokoliv ověření či otázky smazali.

Foto: facebook.com

Článek

Snímek ze sociální sítě zmizel podle webu TheDailyDot během 24 hodin. "Moderátoři Facebooku nedokážou rozeznat obyčejný loket od nemravného snímku s ňadry. Na nic se neptali a příspěvek smazali. Překvapeni ale opravdu nejsme," uvedl zástupce bloggerů.

Jakmile skupina svůj pokus zveřejnila, Facebook fotografii zpětně opět povolil a vrátil na web. Ba co víc, jeho zástupci se k věci dokonce i vyjádřili, což nebývá úplně obvyklé.

"Tato fotografie neporušuje naše pravidla a již jsme ji obnovili. Při odstranění snímku jsme udělali chybu a tímto se správci stránky omlouváme," znělo vyjádření sociální sítě.

O většinu moderátorské (cenzorské) práce se starají pracovníci v Maroku a dalších rozvojových zemích, kteří dostávají jeden dolar na hodinu (necelých 20 Kč) od outsourcingové společnosti oDesk, se kterou Facebook spolupracuje. O této skutečnosti informoval britský Daily Mail.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám