Hlavní obsah

Cyklista natočil bláznivou straku, jak ho klove do uší

Novinky, Karolína Vrbasová

Muž z Austrálie je nucen jezdit na kole s ochrannými sluchátky na uších. Opakovaně ho totiž na cestách napadá agresivní straka. Podivnou scénu se muži podařilo natočit.

Cyklista natočil bláznivou straku, jak ho klove do uší

 
Článek

Scénu jako z Hitchcockova filmu Ptáci zažil Glen Nilsen podle svých slov už několikrát. Atakování agresivní strakou se na jeho pravidelné cyklotrase pomalu stává denní rutinou. Pták se prý vždy znenadání objeví, začne divoce a intenzivně útočit a pak zase zmizí jako pára nad hrncem.

„Jezdím na kole čtyřikrát týdně a tenhle šílený opeřenec na mě vždycky na jednom stometrovém úseku začne útočit. Jeho nálety jsou naprosto zběsilé. Nejdivnější na tom je, že jde vždycky po uších. Do těch mě ta bláznivá straka klove, a proto jsem si pořídil sluchátka, jaká nosí dělníci na stavbě proti hluku. A stejně po mně jde. Nezabralo ani to, když jsem se ji pokoušel odehnat a zastrašit holí. Nevím, jak si to mám vysvětlit,“ vyjádřil se k neobvyklé situaci Glen Nilsen.

Zda se na křižovatce Rickert a Chelsea RDS na předměstí Brisbane vyskytují v ovzduší podivné chemické látky, které z mírumilovných tvorů dělají nebezpečná monstra, nebo zda si autor videa v touze po popularitě ptáka ochočil, se zatím nikomu zjistit nepodařilo.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám