Hlavní obsah

Vzácného zářivě oranžového mořského koníčka natočili u Senegalu

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýnská zoologická společnost zveřejnila záběry vzácného koníčka západoafrického. Unikátní záběry vznikly u pobřeží Senegalu, kde zářivě oranžového tvora odchytili rybáři. Po bližším prozkoumání ho pustili zpět do moře. Zbarvení koníka připomíná rybu ze slavného animovaného filmu Hledá se Nemo.

BEZ KOMENTÁŘE: Unikátní záběry mořského koníčka

 
Článek

Vědci předpokládají, že se tento druh vyskytuje po celém severozápadním pobřeží Afriky. Zatím však nebyl blíže prozkoumán, a tak neznají jeho životní cyklus ani přesnou populaci.

Koníček byl odchycen při společném projektu Londýnské zoologické společnosti, Královské univerzity v Londýně a Univerzity Britské Kolumbie. Jejich výzkum se snaží zmapovat obchod s mořskými koníky. Ti jsou z afrických zemí vyváženi především do Číny, kde se používají v tradičním lékařství.

„V posledních letech došlo ke značnému nárůstu vývozu mořských koníčků. Tento výzkum je první svého druhu, zaměřuje se na lov koníčků a obchod s nimi. Výsledky naší studie poskytneme vládám afrických zemí a budeme se snažit o udržení populace mořských koníčků na stávající úrovni,“ uvedla na stránkách Univerzity Britské Kolumbie profesorka Amanda Vincentová, která je ředitelkou celého projektu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám