Hlavní obsah

Vyrazil na moře v obřím kole pro křečky, daleko nedoplul

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lidský křeček, tak často přezdívají lidé Chrise Todda, který si svou kondičku pravidelně procvičuje v obří obdobě kola, ve kterém vybíjí svou přebytečnou energii křečci. Todd se nyní rozhodl v kole překonat Irské moře, špatné počasí však jeho plány zhatilo a "plavidlo" poslalo ke dnu. Muž naštěstí vyvázl bez zranění.

Foto: Profimedia.cz

Lidský křeček? Todd se v kole pořádně napracuje...

Článek

Pětatřicetiletý inženýr plánoval v podomácku vyrobeném kole ujít 106 kilometrů, ale po 12 kilometrech poklidné plavby ho zastihla nepřízeň počasí, které dominoval extrémně silný vítr. Plavidlo se převrátilo a následně se potopilo. Pro Todda tak musela dorazit záchranná loď.

"Došlo k nějakým obtížím, plavidlo se víceméně rozpadlo a následně potopilo. Kolem muže se však plavil tým, který ho hlídal. Nikomu se nic nestalo," uvedl plavčík Richard Jones.

Foto: Profimedia.cz

Na fyzičku neexistuje mnoho lepších nástrojů.

Todd věřil, že se mu podaří těžkou trasu absolvovat zhruba za 48 hodin. Očekával, že během cesty vypije asi 30 litrů vody a spořádá energetický ekvivalent 60 tyčinek Mars. Špatné počasí však jeho snahu předčasně ukončilo.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám