Hlavní obsah

Brazilec získal právo vzít si dvě ženy najednou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rio de Janeiro

Zajímavý precedens pro manželství v Brazílii vytvořila tamní notářka Claudia do Nascimentová Dominguesová, když umožnila jednomu muži vstoupit do registrovaného partnerství hned se dvěma ženami. Podle právničky totiž nic v brazilských zákonech takovému svazku nebrání. A trojice žije ve společné domácnosti jako funkční manželství tři roky.

Foto: Profimedia.cz

Muž má oficiálně schválené dvě partnerky. Ilustrační foto.

Článek

Během uplynulých tří let dokázalo podivné trio nejen láskyplně žít, ale také fungovat jako finanční jednotka, sdílet své příjmy i všechny výdaje. Dominguesová uznala trojici jako registrované partnery před třemi měsíci s tím, že tomu nebrání nic v zákonech Brazílie.

„My jen uznáváme to, co vždy existovalo. Nevymýšlíme tady nic nového. Ať je to lepší či horší, to je jedno, ale co jsme považovali za rodinu v minulých dobách, nemusíme nutně považovat za rodinu dnes,“ uvedla podle BBC notářka Dominguesová.

Advokátka Regina Beatriz Tavares da Silvová to považuje za absurdní a totálně ilegální. „Je to něco naprosto nepřijatelného a jde proti hodnotám a morálním zásadám Brazílie,“ zlobí se ve svém vyjádření Tavares da Silvová z brazilské Asociace pro práva rodiny.

Reklama

Výběr článků

Načítám