Hlavní obsah

V Anglii se prodává půl století starý vůz za neuvěřitelných 600 miliónů korun

Novinky, Jakub Herzán

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aston Martin DBR1/2 je považován za jeden z nejlepších vozů, který kdy byl touto stejnojmennou britskou automobilkou vyroben. Není tedy divu, že se jeden exemplář DBR1/2 má stát nejdražším automobilem britské historie a druhým nejdražším vozem na světě.

Aston Martin DBR1/2

Článek

Vůz byl vyroben v roce 1957, je téměř nepoužitý a v pátek byl nabídnut k prodeji za neuvěřitelných 20 miliónů liber (asi 600 miliónů korun). Dvoumístný sporťák se tak zřejmě zapíše do historie.

John Collins, bývalý pilot formule 1, který v minulosti tento vůz řídil, jej označil za „svatý grál motorismu“. Podle něj jde o nejcennější auto v historii slavné automobilky.

Model od značky Aston Martin, prodávaný za více než půl miliardy korun

„Řekl bych, že je to jedno z 5 nejlepších aut na světě. Modely v tomto stavu jsou jen zřídka k vidění na volném trhu. Je v tak dobrém stavu, že s ním můžete odjet ihned na nákup nebo zajet závod,“ dodává bývalý automobilový závodník.

I přes svou vysokou cenu však Aston Martin DBR1/2 není nejdražším autem světa. Tím je Ferrari 250GTO, které bylo v červenci prodáno za 22 miliónů liber (asi 660 miliónů korun).

Reklama

Výběr článků

Načítám