Hlavní obsah

V Indii otevřeli obchod s pánskou módou Hitler

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ahmadábád

Židovskou komunitu v západoindickém státě Gudžarát popudil nově otevřený obchod s pánskou módou, který se jmenuje Hitler. Majitel Radžíš Šáh ovšem tvrdí, že si urážlivého potenciálu jména rozhodně nebyl vědom; vybíral ho prý podle přezdívky, kterou dostal dědeček jeho obchodního partnera. A o tom, kdo byl Hitler, se dozvěděl až nedávno na internetu.

Foto: Profimedia.cz

Logo značky tvoří dokonce i malá svastika.

Článek

"V té době, kdy jsme žádali o povolení obchodní značky, jsem věděl jen to, že Hitler byl přísný muž. Až nedávno jsem si o něm přečetl víc na internetu," řekl Šáh listu Times of India.

Foto: Profimedia.cz

Obchod se nelíbí především tamější židovské komunitě.

Přezdívku Hitler prý dostal dědeček jeho obchodního partnera Maníše Čandáního právě proto, že i on byl velmi přísný; nemělo to ovšem nic společného s nacistickým diktátorem, uvedl Šáh.

Místní židovská komunita s tím ale nesouhlasí a tvrdí, že majitelé přesně věděli, co jméno znamená.

Foto: Profimedia.cz

Jeden z vlastníků obchodu ukazuje vizitku.

"Ve městě Mahátmy Gándhího a nenásilí, jak může někdo oslavovat člověka, jako byl Hitler, o němž je známo, že zavraždil milióny neozbrojených, obyčejných lidí?" řekl Nikitin Contractor z místní organizace Přátelé Izraele.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám