Hlavní obsah

Muž byl příliš tlustý na to, aby šel do vězení

Novinky, Michaela Cmíralová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

West Palm Beach

Soud v americkém městě Palm Beach v sobotu rozhodl, že nepošle do vězení Stevena Goodmana, kterému za podvod s léky hrozilo pět let za mřížemi. Jediným důvodem přitom byla jeho nadměrná tloušťka. Podle Stevenovy snoubenky by její muž ve vězení nepřežil ani jediný den. Goodman má přitom na svědomí více než padesát lidských životů.

Steven Goodman váží neuvěřitelných 237 kilogramů, sám sotva chodí

 
Článek

Osmašedesátiletý obchodník několik let zásoboval nelegální sít prodejců léky proti bolesti. Byl propojen s bratry Wellingtonovými, kteří byli obviněni z prodeje více než 20 miliónů tablet Oxycodonu přes kliniky v okresech Broward a Palm Beach.

Na rozsáhlém podvodu se podílela široká síť lidí - policie zatka 32 lidí od Floridy přes Kentucky až po Tennessee. Byl mezi nimi i Goodman, zmínění bratři Wellingtonovi a 13 doktorů. Všichni byli zatčeni poté, co policisté odhalili, že více než 50 lidí zemřelo na předávkování léky proti bolesti.

Goodmanovi za jeho účast na tomto rozsáhlém ilegálním obchodě hrozilo pět let za mřížemi. Nakonec vyvázl pouze s dvěma a půl roky v domácím vězení a následnými čtyřmi lety podmínky.

Váží přes 200 kilo

Ke zmírnění Goodmanova trestu soudce přistoupil na základě jeho zdravotního stavu. Od pěti let za mřížemi ho tak zachránila jeho obezita. Goodman váží neuvěřitelných 237 kilogramů a podle Michaela Mahera, lékaře, který svědčil u soudu, mu zbývají možná tři roky života.

„Goodman má srdeční problémy, cukrovku, dnu a poruchy spánku. Pokud by byl poslán do vězení, zemřel by mnohem dříve,“ uvedl Maher. Stejně tak u soudu mluvila i Stevenova snoubenka, která tvrdila, že by ve vězení nepřežil ani jediný den.

Goodman se za svoje zločiny omluvil a navíc mu byla uložena pokuta ve výši v přepočtu pět set tisíc korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám