Hlavní obsah

Pašeráci heroinu v Rusku využili jako kurýra kočku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moskva

Policie, která má na starost boj s drogami, na jihu Ruska rozpletla pašeráckou síť, v níž zásadní roli hrála černá kočka. Odsouzencům do vězeňské nemocnice měla nosit heroin, informovala agentura Ria Novosti.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Vyšetřovatelé zjistili, že jeden z vězňů v den propuštění vynesl v tašce kočku, která se často potulovala kolem ubikací. Na svobodě zvíře předal drogovým dealerům. Ti kočce do obojku umístili více než čtyři gramy heroinu a počítali s tím, že se vrátí domů - do vězení, kde na kurýrku čekali příjemci zásilky. Nicméně dříve než ji pašeráci stihli po kočce vyslat, zadržela je policie. O dalším osudu čtyřnohé kurýrky není nic známo, od zatčení dealerů ji prý nikdo neviděl.

Podle ruských médií jde o neobvyklý pokus o pašování drog do vězení. Nejčastěji se k tomu používají praky, nebo se zakázané látky pronášejí ukryté v různých částech těla nebo v potravinách, oblíbené jsou prý rozinky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám