Hlavní obsah

Po dálničním okruhu běhal velbloud, naštěstí se držel ve svém pruhu

Novinky, Markéta Klánská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dubaj

Zatímco se velbloudi obvykle prohánějí po písku, jeden dromedár se v minulém týdnu vydal dokonce i na dálnici. V Dubaji pobíhal mezi auty, kterým se v tu chvíli rychlostí v podstatě vyrovnal. Podle ohlávky je zřejmé, že utekl svému majiteli.

BEZ KOMENTÁŘE: Po dálničním okruhu běžel velbloud

 
Článek

Video běžícího velblouda nedaleko moderního přístaviště z auta pořídil 35letý Peter Lee, který uvádí, že žije ve Spojených arabských emirátech. Velbloud s ohlávkou běžel v jednom z vymezených pruhů a vypadal, jako by pro něj běh po silnici byl něčím naprosto běžným.

Bohužel není jasné, za jakých okolností se dromedár splašil a utekl svému majiteli. Vzhledem k tomu, že je ale velbloud jednohrbý v zemi velmi oblíbené hospodářské zvíře, které chová kdekdo, mohlo se stát opravdu cokoli.

Velbloudi jsou zkušení běžci

Nutno dodat, že jsou velbloudi opravdu zkušení běžci a na krátkých vzdálenostech dokážou vyvinout rychlost až 65 kilometrů za hodinu, na dlouhých trasách pak zvládnou udržet rychlost až 40 kilometrů v hodině.

Proto jsou v zemích jako Spojené arabské emiráty populární i v roli dostihových závodníků. Od počátku letošního července se v Dubaji stejně jako každý rok v létě dokonce pořádají velké dostihy.

Reklama

Výběr článků

Načítám