Hlavní obsah

Nadšenec vyvinul převratnou "mouchobijku", po hmyzu střílí sůl

Novinky, Markéta Klánská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Santa Monica

Mouchy dokážou být opravdu otravné, zvlášť v létě. Mnozí si proto v marném boji proti nim pořizují mucholapky, plácačky a někdy i chemické zbraně. Lorenzo Maggiore z Kalifornie ale přišel se zcela originálním, účinným, zábavným, levným a netoxickým způsobem, jak se tohoto otravného hmyzu zbavit. Pro svůj projekt nyní hledá finanční podporu prostřednictvím speciálního internetového serveru.

BEZ KOMENTÁŘE: Mouchy mají nového nepřítele, originální zbraň střílející kuchyňskou sůl

 
Článek

Maggiore přišel se svérázným nápadem, jak se zbavit much. Nezůstal však pouze u snů a projekt jménem „BugASalt“ realizoval. Tato zbraň připomínající zbroj z počítačových her nepotřebuje baterky a nabíjí se obyčejnou kuchyňskou solí. Překvapivě je ale účinná a navíc také bezpečná. Proti dotěrným mouchám vyšle smrtelnou špetku soli, která ovšem není tak silná, aby ublížila člověku.

Jeho cílem je prodávat jednotlivé zbraně za 30 dolarů (630 korun). Aby mohl rozjet sériovou výrobu, využil k získání potřebných 15 000 dolarů (316 000 korun) server IndieGoGo. Na těchto mezinárodních internetových stránkách je možné představit nápady nebo charitativní projekty, do kterých poté může kdokoli investovat.

Už nyní má osminásobek požadované sumy

Zdá se, že svou zbraní „mouchobijkou“ Maggiore uhodil na správnou strunu. Zapůsobil totiž na mnoho štědrých investorů z řad veřejnosti a k tomuto čtvrtku už získal téměř 122 000 dolarů (2 570 000 korun). Přitom mu ještě zbývá 47 dní do konce internetové „sbírky“.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám