Hlavní obsah

Žralok vyděsil rybářku k smrti a ještě jí ukradl úlovek přímo z háčku

Novinky, Markéta Klánská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

North Myrtle Beach

Když Američanka Sarah Brameová v úterý lovila svou první rybu z mola v přímořském městě North Myrtle Beach v Jižní Karolíně, netušila, čeho se stane svědkem. Z jejího úlovku se totiž stala kořist žraloka bělavého, který z ničeho nic vyskočil z vody a vyděsil všechny přítomné.

BEZ KOMENTÁŘE: Žralok ukradl ženě rybu přímo z háčku

 
Článek

Nečekaný útok mořského predátora zachytil na kameru William Moore z Franklintonu v Severní Karolíně, který na mole u domu v zátoce Cherry Grove zrovna dokumentoval první rybářské pokusy své snoubenky.

„Nemohli jsme tomu uvěřit. Musíme se na to video stále dokola dívat,“ uvedl pro regionální televizi WPDE Moore, který se, stejně jako ostatní na videu, nezmohl na nic víc, než na pouhé překvapené výkřiky.

„Vlastně jsem se bála, protože jsem viděla žraloka útočit, a napadlo mě tak, že by mohl vyskočit až ke mně. Byl příliv a voda sahala asi jen metr pod molo,“ přiznala svůj strach Brameová.

Vrátili se pro něj

Žralok měl podle odhadů rybářů asi 120 až 180 centimetrů na délku a vážil více než 90 kilogramů.

„Zírali jsme na něj, ani jsme netušili, že tam je,“ uvedl Van Hughes, nevlastní otec Sarah.

Pro Hughese a Moora tím ovšem setkání se zmíněným žralokem neskončilo. Spolu s dalším příbuzným se za mořským predátorem vydali, aby ho pomocí návnady chytili.

„Museli jsme použít loď, bylo to vzrušující,“ přiznal Moore.

Ovšem podobně jako ve slavném filmu „Čelisti“ lovci zjistili, že je jejich loď na lovení žraloků příliš malá. „Potřebovali bychom větší loď i větší síť. Chtěl jsem se tedy toho žraloka jen dotknout, položit na něj ruce a nechat ho plavat,“ dodal Hughes.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám