Hlavní obsah

Dívka se tak bála blesků, že skočila z lanovky ve výšce 11 metrů

Novinky, Markéta Klánská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

New Jersey

Sedmnáctiletá Američanka Melanie Rossomandová se rozhodla s kamarádkou Herlide Josephovou oslavit své narozeniny na pláži v New Jersey. Nádherný den ale na konci poznamenalo drama, když se nad město Seaside Heights přihnala bouře. V tu chvíli totiž obě dívky uvízly na lanovce ve výšce 11 metrů nad zemí. Melanii blesky natolik vyděsily, že neváhala skočit dolů.

BEZ KOMENTÁŘE: Náctiletá dívka ze strachu z bouřky skočila z lanovky ve výšce 11 metrů

 
Článek

„Létaly nám vlasy, kývala se pod námi lanovka a blesky byly tak blízko. Zpanikařily jsme. Rozhodly jsme se, že skočíme. Nechtěla jsem tam zůstat, byla to železná past,“ popsala situaci Rossomandová.

„Řekla jsem, že skočím, když skočí se mnou. Odpověděla, že jasně a hned nato se vrhla dolů. Já ale nebyla připravená,“ svěřila Josephová, která na rozdíl od Melanie zůstala na lanovce, dokud se opět nerozjela.

„Opravdu jsem nad tím dvakrát nepřemýšlela a zkrátka skočila,“ přiznala čerstvě 17letá středoškolačka ze Springfieldu v New Jersey.

Rodiče jsou na svou dceru pyšní

Samotný skok zaznamenali na kameru náhodní kolemjdoucí, kteří se zprvu škodolibě bavili nad tím, že na lanovce zůstal někdo viset. Když ale začalo jít do tuhého, smích přešel i je. Naštěstí v tu chvíli zasáhl záchranář, který byl sice mimo službu, ale incident viděl.

„Vzal mě pod svá ochranná křídla. Odvedl mě nahoru na promenádu a zůstal se mnou, dokud nepřijela ambulance. Děkuji za něj Bohu, nevím, co bych si bez něj jinak počala,“ dodala Rossomandová, která si při seskoku pohmoždila rameno, bok a krk. Z výletu si naštěstí odvezla jen modřiny.

„Podle doktora ji před vážnějším zraněním pravděpodobně zachránil fakt, že je sportovkyně a připravovala se na nadcházející fotbalovou sezónu. A také to, že nechtěla přistát na nohou, ale dopadla na bok,“ uvedl pro televizi NBC Melaniin otec Pete Rossomando.

Melaniiny rodiče jsou pyšní na to, co jejich dcera udělala. Zvláště proto, že ten samý den blesk zabil 48letou ženu, která se procházela po nedaleké pláži v okrese Monmouth v New Jersey.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám