Hlavní obsah

Streisandová nezaplatila soudní poplatky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LOS ANGELES

Americká zpěvačka Barbra Streisandová je stíhána za nezaplacení soudních poplatků v prohrané kauze. Loni v květnu totiž zažalovala u kalifornského soudu multimilionáře Kennetha Adelmana kvůli tomu, že narušuje její soukromí.

Článek

Při ale prohrála a byla odsouzena k uhrazení Adelmanových soudních výloh ve výši 220 000 dolarů. Ty ale podle Adelmana dosud nezaplatila, a tak ji pohnal k soudu pro změnu zase on.

Celý spor vypukl poté, co Adelman, který je radikálním ekologickým aktivistou, na své webové stránce zveřejnil velmi podrobný snímek jejího sídla v Malibu. Dokumentoval tím neblahý vliv výstavby honosných sídel na již tak zbědovaný stav kalifornského mořského pobřeží postiženého postupující erozí.

Požadovala 10 miliónů dolarů

Žaloba Streisandové se odvolávala na právo žalobkyně na soukromí a poukazovala na zákon, který Kalifornie přijala proti bulvárním fotografům.

Zpěvačce, která je sama známá jako dlouholetá stoupenkyně ochrany životního prostředí, ale soud nedal v prosinci za pravdu a neuznal její nárok na stažení snímků a na vyplacení odškodného ve výši 10 miliónů dolarů. Snímek sídla Streisandové byl jednou položkou ze souboru několika tisíc fotografií, které Adelman pořídil a zveřejnil.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám