Hlavní obsah

"Špatný tanečník" Matt Harding vydal nový klip, figuruje v něm i Praha

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Internetový fenomén Matt Harding koncem minulého týdne zveřejnil nové "taneční" video. Pro Čechy je zajímavé už jen tím, že jeden ze záběrů se točil v pražských Ledeburských zahradách.

BEZ KOMENTÁŘE: Do sestřihu kuriózních tanečních kreací Matta Hardinga z celého světa se dostalo i tancování v Praze

 
Článek

Všichni fanoušci Hardinga čekali, jaký nádech bude mít nové video. Výsledek je slušný - nový klip je dojemný, evokuje sounáležitost lidí po celém světě a na mnoha místech zohledňuje tradiční tance či pohyby. Dojemné je pak zakončení celého klipu, kdy tancuje Harding na zahradě svého domu v Seattlu se svým synem za krkem a manželkou po svém boku.

V Praze natáčel Harding v půli října asi dvě hodiny, ve videoklipu pak využil zhruba třívteřinový záběr. O hudbu ke klipu se mu postaral i tentokrát Garry Schyman.

Tanečník Matt Harding v PrazeVideo: Novinky

"Jsem špatný tanečník a špatný koordinátor akcí. Vlastně dělám to, co mi jde nejméně. Ale baví mě to a živím se tím. A vždy mě těší, když na akci dorazí takové množství lidí jako tady v Praze. Je skvělé, že můžou na mé akce dorazit i úplní netanečníci. Vedle mě budou totiž vypadat talentovaně i oni," řekl v říjnu Novinkám se smíchem Harding.

Internetová celebrita

Harding je krásnou ukázkou internetové celebrity. Ten, kdo si s internetem nerozumí, o něm nejspíš nikdy neslyšel. Pro ty ostatní bylo extrémně komplikované o jeho video v posledních letech nezavadit. Vše přitom vzniklo celkem nevinně; místo toho, aby se při svém cestování fotil u nějaké pamětihodnosti, tak si před ní vždy zatancoval.

První Hardingovo video bylo natočeno v letech 2003 až 2004 a zveřejněno rok poté. Mimo jiné tehdy tancoval i v Praze. Tímto videem na sebe upozornil a jeho nápad získal podporu společnosti na výrobu žvýkaček. Výrobce jeho další cestování sponzoroval, a udělal si tak unikátní reklamu, která zaúčinkovala. Jeho další videa totiž viděly desítky miliónů lidí a z Hardinga se stala internetová celebrita.

Nejnovější Hardingova cesta byla již čistě sólovou akcí bez sponzora. Je však více než pravděpodobné, že pro své nové video nakonec nějaké komerční využití opět najde.

Reklama

Výběr článků

Načítám