Hlavní obsah

Princ Charles si v Rumunsku koupil sto sklenic bio medu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bukurešť

Princ Charles miluje čistou přírodu rumunské Transylvánie. Horská krajina a tradiční zemědělství mu tak učarovaly, že si v oblasti pořídil osm nemovitostí a několik pozemků a osobně oblast podporuje či soukromě navštěvuje.

Foto: Profimedia.cz

Princ Charles je velkým fanouškem přírodních krás Rumunska. Ilustrační foto

Článek

Necelý týden po skončení oslav královnina diamantového jubilea vlády se do Rumunska vydal relaxovat. A nakupovat bio potraviny.

U pětaosmdesátiletého bio včelaře Teofila Pandrei si koupil sto sklenic medu. Včely pana Pandrei nosí nektar z horských luk plných divokých květin. Zemědělství a znečištění z průmyslu jsou místu stovky kilometrů vzdáleny, takže lokalita je panensky čistá a med z oblasti pocházející má právem nálepku bio.

„Princ se velmi zajímal o to, zda včelstva mizí také v Rumunsku, jak se tomu děje všude na světě. Řekl jsem mu, že my tu máme divoké včely, které sbírají pyl z květin rostoucích zde samovýsevem,“ uvedl Pandrea, jenž si s princem osobně dlouho povídal.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám