Hlavní obsah

Osmaosmdesátiletý Američan dokončil pomaturitní vzdělání a hledá si práci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Coconut Creek

Osmaosmdesátiletý Howard Hurwitz by si mohl už dávno užívat penze. Jenže místo vysedávání na zadku a lelkování se vrhl na pomaturitní rozšiřující studia. Není rozhodně jediným seniorem, jenž v důchodu studoval, ale je jedním z mála, jenž chce znalosti po studiu využít v praxi.

Foto: Dorian Hanuš, Právo

Starší lidé si stále častěji udržují chuť do života učením. Ilustrační foto

Článek

Hurwitz si teď hledá v oboru lékařské dokumentace a účetnictví práci. Studia úspěšně složil na střední a vyšší škole Atlantic Technical Center, na níž i převezme diplom.

„Rozhodl jsem se přetvořit svůj život a získat novou profesi. Chtěl jsem přispět ke svému důchodu, nechtěl jsem být závislý jen na svých dětech. Zatímco jsem hledal práci, zjistil jsem, že hodně příležitostí je v medicínských oborech. Tak jsem se rozhodl, že to zkusím a naučím se lékařskou dokumentaci, účetnictví a úřední práce,“ svěřil se senior listu South Florida Sun Sentinel.

„Velmi rád se dělil o své vědomosti se všemi. Moc rád o všem hovořil a sdílel své zkušenosti,“ tvrdí Hurwitzova lektorka Jo-Ann Smithová.

Reklama

Výběr článků

Načítám