Hlavní obsah

Mladý Egypťan se probudil pár hodin před svým pohřbem

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Naga al-Simman

Osmadvacetiletý Egypťan Hamdí Háfiz an-Núbí byl lékaři prohlášen za mrtvého poté, co utrpěl infarkt a zkolaboval. Pohřeb byl však zrušen, protože se mladý muž probudil k životu několik hodin před smutečním obřadem.

Foto: Profimedia.cz

Příbuzní měli Hamdiho za mrtvého, on byl přitom celou dobu živý. Ilustrační foto

Článek

Smuteční událost ve vesnici Naga as-Simmán se změnila v bouřlivé oslavy poté, co Egypťan "vstal z mrtvých". Osmadvacetiletý muž utrpěl srdeční zástavu ve svém zaměstnání a doktoři v místní nemocnici jej prohlásili za mrtvého.

Rodina si svého příbuzného odvezla do vesnice nacházející se v provincii Luxor a plánovala ho v pátek večer pohřbít. Omyli jeho tělo a připravili jej na pohřeb. Když však na místo dorazila lékařka, aby podepsala úmrtní list, přišla na to, že je Egypťanovo tělo stále teplé. Při detailnějším prozkoumání zjistila, že je muž stále živý.

Hamdího matka omdlela hned poté, co jí byla novinka oznámena. Nakonec však nastalou situaci rozdýchala a podivné party se nakonec účastnila společně se svým synem, který přišel k vědomí.

Není to poprvé, co lékaři udělali obdobnou chybu. Minulý měsíc prohlásili po dopravní nehodě za mrtvého jednoho Australana v Melbourne. Jeho tělo tak nechali ve vraku jeho vozu Porsche. Teprve po hodině, když začali na místě vyšetřovat policisté, přišli záchranáři na to, že má muž stále puls a rychle jej odvezli do nemocnice.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám