Hlavní obsah

Předváděcí jízda skončila fiaskem, ferrari poškodilo 600 let starou památku

Novinky, Markéta Klánská
Nan-ťing

Luxusní sportovní auta jsou neodmyslitelně spojena s jistou dávkou exhibice. V rámci oslav vstupu na čínský trh to měl ve velkém stylu předvést i vůz značky Ferrari. Marketingový tah se ovšem nezdařil, jak měl. Auto ze speciální edice totiž poškodilo 600 let starý čínský monument. Podle čínských médií tak toto gesto Číňany od značky spíše odradilo.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Ferrari při předváděcí jízdě poničilo 600 let starý čínský památníkVideo: Reuters

 
Článek

Vůz Ferrari 458 Italia s odlišným designem měl v Nan-ťingu v čínské provincii Ťiang-su oslavit 20. výročí vstupu italského manufakturního výrobce luxusních aut na čínský trh. Jeřáb tedy auto v hodnotě šesti miliónů jüanů (18 450 000 korun) vyzvedl na hradby brány Čung-chua, která byla postavena za vlády císařské dynastie Ming (1368 - 1644).

Tam se řidič vozu opravdu vyřádil, jak je vidět i na videu. Televize z provincie Ťiang-su ovšem ukázala ještě další záběry, tentokrát amatérské, které na mobilní telefon pořídil jeden ze zaměstnanců správy památky. Jsou na nich vidět správci brány, jak se marně snaží vyčistit černé stopy po pneumatikách.

Značka Ferrari se od akce distancovala

Značka Ferrari si slavnou turistickou atrakci podle agentury Reuters pronajala za 80 000 jüanů (246 000 korun). Brána tak byla k velké smůle mnoha turistů na půl dne uzavřena. Ťie-čchun Ťin z místní turistické kanceláře navíc uvedl, že značka Ferrari nezískala pro předváděcí akci oficiální povolení.

Čínská pobočka značky toto úterý vydala prohlášení, ve kterém se od akce distancovala, byl to prý výsledek nepovoleného jednání regionálního distributora vozů z Nan-ťingu.

Pobočka Ferrari China dále uvedla, že incidentu hluboce lituje a bude spolupracovat s místními úřady na řešení vzniklých problémů. Informovala o tom čínská tisková agentura.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám