Hlavní obsah

Princ Charles uváděl na BBC zprávy o počasí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Glasgow

Princ Charles překvapil ve čtvrtek v poledne skotské diváky britské televizní stanice BBC. Během své návštěvy televizních studií v Glasgow se uvolil vystoupit před kameru a uvést předpověď počasí. Charles se ukázal být zdatnou „televizní rosničkou“, ačkoliv se v projevu jednou zadrhl a dokonce se nahlas podivil nad textem, který mu televizní štáb připravil.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Princ Charles a Camilla hlásí počasíVideo: Reuters

 
Článek

Princ nejprve zkoumal zařízení, jímž moderátoři zpráv o počasí přepínají mapy a grafy v pozadí, pak spustil o tom, jaké bude ve Skotsku počasí. Autoři scénáře si při tom neodpustili potměšilost, když na mapě ukázali královské rezidence a následovníka na trůnu nechali říct, jak bude u zámku Balmoral. „Je možné, že se nad Balmoralem objeví nějaké přeháňky,“ prohlásil Charles, zarazil se a dodal: „Proklatě, kdo psal ten scénář?“.

Charlesova reakce vyvolala ve studiu salvu smíchu, mezi nimi i Charlesovy choti, vévodkyně z Cornwallu Camilly. Také ona si později vyzkoušela uvést předpověď.

Foto: Andrew Milligan/Pool, Reuters

Princ Charles uváděl v BBC předpověď počasí pro Skotsko.

Jinak ale Charles Skoty příliš nepotěšil - avizoval chladné, deštivé a větrné počasí. Předpověď proto zakončil komentářem: „Díky bohu, že není svátek“.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám