Hlavní obsah

Téměř stoletý Australan získal už čtvrtý vysokoškolský titul za šest let

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lismore

Sedmadevadesátiletý Australan Allan Stewart se stal ve svých 91 letech držitelem Guinnessova světového rekordu jako nejstarší muž planety, který vystudoval vysokou školu a získal univerzitní diplom. Od té doby nastřádal podobné tituly už čtyři. Tento týden se mu podařilo získat titul z klinické medicíny na Southern Cross University v Lismore.

Foto: Profimedia.cz

Australan ve svých 97 letech chce být stále mentálně aktivní, během posledních šesti let tak vystudoval čtyři vysoké školy.

Článek

Před 72 roky se Allan Stewart stal zubařem na University of Sydney. Když po praxi stomatologa odešel do důchodu, dlouho nevěděl, čím se bavit. Až k devadesátým narozeninám si uvědomil, že by mohl znova studovat. A od té doby se může pochlubit dalšími čtyřmi vysokoškolskými tituly, kromě medicínského také právnickým.

„Myslím, že svůj baret a talár už odložím, ačkoli to jsem říkal i po svém posledním titulu. Pak jsem se ale začal nudit. Mám teď tolik volného času a rád jsem stále mentálně aktivní,“ svěřil Stewart australským médiím.

Foto: Profimedia.cz

Svou poslední promoci absolvoval Stewart na univerzitě Southern Cross v Lismoru 4. května 2012

Studovat klinickou a srovnávací medicínu se prý rozhodl proto, že se zajímá o zdravé stárnutí a chce pomáhat lidem svého věku.

„Je to ohromná inspirace pro všechny ty, kteří chtějí stárnout dobře,“ komentovala úspěchy svého nejstaršího studenta doktorka Sonya Brownieová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám