Hlavní obsah

V ostravské zoo přišla na svět žirafí holka

Právo, Denisa Telaříková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Ostravská zoologická zahrada má další přírůstek. Na Svátek práce, v úterý 1. května, se zde narodilo mládě žirafy Rothschildovy. Je to holka a se svými 190 centimetry se má čile k světu.

Foto: Zoo Ostrava

Zkušené samici žirafy Rothschildovy Cronkitě se v Ostravě na prvního máje narodilo již desáté mládě.

Článek

„Rodiči malé žirafky jsou třináctiletý samec Kabu a zkušená dvacetiletá samice Cronkita, která už u nás odchovala devět mláďat. Tato samička je tedy jejím jubilejním desátým mládětem,“ popisovala radostnou událost mluvčí ostravské zoo Šárka Kalousková. Dodala, že matka svou roli zvládá skvěle, stejně jako při předchozích porodech.

„Malá samička se krátce po porodu postavila na nohy a začala sát mateřské mléko. Obě jsou v pořádku a zatím jsou oddělené od ostatních žiraf,“ líčila mluvčí.

Nový přírůstek mohou návštěvníci ostravské zoo vidět v dopoledních hodinách uvnitř pavilonu afrických zvířat. Pokud se bude situace i nadále příznivě vyvíjet, počítá zoo s tím, že spojí matku s mládětem už příští týden s žirafím stádem.

Reklama

Výběr článků

Načítám