Hlavní obsah

Školák vyslal do vzduchu balónek s dopisem, odpověděl mu samotný ministr

Novinky, Markéta Klánská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Pětiletý Eddie Nicholls v rámci školního projektu minulý měsíc vyslal do vzduchu balónek plněný héliem, na který připevnil šňůrkou dopis o svých zájmech a koníčcích. Psaní ze základní školy v Greenwichi doputovalo až před britské ministerstvo školství v Londýně, kde se ho ujal samotný ministr školství Michael Gove.

Foto: Profimedia.cz

Britský ministr školství Michael Gove udělal radost pětiletému školákovi, když odepsal na jeho dopis poslaný balónkem. Ilustrační foto

Článek

"Děkuji za dopis, který dnes přistál přímo před mou kanceláří na Ministerstvu školství ve Westminsteru. Balónek musel letět celou cestu od Tvé školy v Greenwichi, přes Temži, kolem atrakce London Eye, budovy Parlamentu a možná i kolem Toweru," stálo v dopise od britského ministra školství, který byl datovaný 30. března.

"Dovedu si představit, že Tví spolužáci také vyslali do vzduchu balónky s dopisy. Zajímalo by mě, kdo další odepíše," pokračoval ministr.

"Nadchlo mě, že máš rád Star Wars, také mám tyto filmy v oblibě,"  přiznal Gove, který má sám dvě děti, syna a dceru.

Nadšený školák

Goveova odpověď na dopis dorazila malému školákovi tuto středu. Eddie nemohl skrýt překvapení a nadšení, byť podle otce Henryho Nichollse nebyl schopen zcela pochopit, kdo to ten Michael Gove ve skutečnosti je.

„Eddie byl absolutně nadšený. Byl jedním z pouhých třech nebo čtyř dětí ze třídy, kteří obdrželi odpověď. Snažil jsem se mu poté vysvětlit, kdo Michael Gove je, ale příliš mi nerozuměl. Nicméně mě ohromilo, že ministr napsal tak milý dopis,“ uvedl ve středu večer pro deník Daily Telegraph Henry Nicholls, který pracuje jako novinář. Eddie se naproti tomu nemohl k záležitosti vyjádřit, protože už měl po večerce.

Na ministerstvu mají dopis stále schovaný

Nicholls zveřejnil Goveův dopis psaný na papír s oficiální hlavičkou ministerstva na Twitteru s poznámkou, že mu příhoda připadá legrační. Na to záhy zareagoval poradce z ministerstva Sam Freedman fotkami Eddieho dopisu stále připevněného k modrému balónku, ke kterým připojil komentář: "Ha! Stále máme ten jeho dopis i balónek".

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám