Hlavní obsah

Moderátoři v Chile si užili peklo. Během zemětřesení však zůstali ledově klidní

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Santiago

Být televizním moderátorem v Chile nemusí být nutně žádný med. Zemi v posledních letech sužují silná zemětřesení, která se samozřejmě nevyhýbají ani televizním studiím. V úterý tak hned několik moderátorů vysílalo v přímém přenosu ve chvíli, kdy jejich pracovišti otřásalo zemětřesení o síle 6,7 Richterovy škály.

BEZ KOMENTÁŘE: Moderátor CNN zůstal během silného zemětřesení ledově klidný

 
Článek

Silné zemětřesení na pobřeží Chile nedaleko přístavního města Valparaiso způsobilo sice jen menší škody na budovách a vozidlech, ale bylo na druhou stranu tak silné, že poškodilo vedení elektrického proudu a telefonní rozvody v celé oblasti. Záchvěvy byly cítit dokonce i v hlavním městě Santiago, které se nachází více než 110 kilometrů od epicentra.

Zemětřesení otřáslo i zpravodajskými místnostmi a redakcemi. Španělsky mluvící komentátor CNN neztratil nervy, chytl se rukama stolu a pokračoval dál v popisování silného zemětřesení.

BEZ KOMENTÁŘE: Další moderátor zvládl profesionálně příchod zemětřesení

"Cítili jsme, jak se otřásá země. Bylo to jako stát na kolejích, jen tak 200krát silnější," uvedl novinář Richard Madan, který byl na místě.

Reklama

Výběr článků

Načítám