Hlavní obsah

Pohotový chlapec zachránil své spolužáky, když převzal řízení autobusu

Novinky, Markéta Klánská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Milton

Teprve 13letý Jeremy Wuitschick v pondělí ráno cestou do školy ve státě Washington prokázal, že umí pohotově jednat ve vypjatých situacích. Své spolužáky zachránil právě včas, když řidič školního autobusu dostal infarkt a zkolaboval za volantem. Kamera nad palubní deskou to zachytila.

BEZ KOMENTÁŘE: Třináctiletý chlapec převzal řízení školního autobusu poté, co řidič zkolaboval za volantem

 
Článek

Superintendant Jeff Short uvedl, že autobus byl zrovna na cestě do základní školy Surprise Lake v Miltonu, když řidič zůstal paralyzován. Podle žáka sedmé třídy Wuitschicka pustil volant a ruce mu bezvládně visely podél těla.

„Věděl jsem, že je něco špatně,“ řekl televizi Komo TV Wuitschick, který se pohotově zvedl, stočil autobus ke straně silnice a vypnul motor.

„Jednal jsem naprosto instinktivně. Bylo to docela děsivé. Všechno se to stalo tak rychle,“ dodal pohotový žák.

Zaslouží si uznání

Vedoucí studijního oddělení škol v aglomeraci Miltonu v tu chvíli jel v autě za autobusem. Když viděl, že tradiční žluté vozidlo podivně zastavilo, běžel se podívat, co se děje.

Uvnitř autobusu našel řidiče, který byl v bezvědomí a nedýchal. Žáci mu sdělili, že už zavolali záchranku, proto začal okamžitě s první pomocí. Masáž srdce a umělé dýchání prováděl tak dlouho, dokud nepřijeli záchranáři a policisté.

Řidič byl převezen do nemocnice, v jakém je stavu, není známo.

Díky rychlému jednání 13letého Wuitschicka se nikomu jinému naštěstí nic nestalo.

„Tomu chlapci patří uznání za pohotové myšlení. Udělal správnou věc a my se ho chystáme odměnit. Rozhodně si to zaslouží,“ řekl velitel policie v Miltonu Bill Rhodes.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám