Hlavní obsah

Lupiče usvědčila jejich vlastní bezpečnostní kamera

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Leeds

Čtyři britští lupiči byli uvězněni poté, co je usvědčil bezpečnostní systém, který si nainstalovali na svůj vlastní dům, aby je chránil před případnými zloději. Materiál, který kamera natočila, se stal klíčovým pro jejich usvědčení z krádeže.

Článek

Craig Rayner, Ben Cooper, Steven Franks a Benjamin Turnbull se dopoledne vraceli z loupeže domu ve městě Leeds do Raynerova obydlí. Jenže nemysleli na to, že je natáčí jejich vlastní kamera. Povedená čtyřka byla na záběrech viděna, jak vylézá z automobilu v latexových rukavicích a v rukou nese lup. Jeden z mužů byl i spatřen, jak dává prázdné krabice do kolečka a vyváží je někam za dům.

Podle soudního zápisu čtyři muži 15. září loňského roku vnikli do domu a odnesli si klenoty za více než 100 tisíc korun, Nintendo Wii, iPod, notebook, dalekohled a fotoaparát. Podezřelá čtveřice byla zatčena ještě v poledne, když je policisté při namátkové kontrole okolí zastavili v jejich autě. Policisté si následně pustili záběry z jejich bezpečnostní kamery a rázem věděli, že mají opravdu ty správné muže.

Čtveřice se ke svému čina přiznala, přičemž Franks přiznal ještě držení kokainu. Všichni byli odsouzeni na tresty odnětí svobody v rozsahu od 25 do 48 měsíců.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám