Hlavní obsah

V pátečním tahu loterie se bude hrát o neuvěřitelných devět miliard

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Páteční tah americké loterie Mega Millions přiláká dost možná nejvíce sázejících v historii světové loterie. Jackpot se totiž zvýší na zhruba 500 miliónů dolarů, tedy více než devět miliard korun, což je zatím rekord.

Američani už jsou celí natěšení na devítimiliardový jackpotVideo: Novinky/Reuters

 
Článek

Úterní tah loterie Mega Millions nepřinesl žádného vítěze, a tak bude jackpot pro další losování výrazně navýšen. Zatímco se v úterý hrálo "jen" o 363 miliónů dolarů (6,7 miliardy korun), nejčerstvější odhady mluví o tom, že páteční jackpot bude činit více než 500 miliónů dolarů, tedy přibližně devět a čtvrt miliardy korun.

Očekávalo se, že bude páteční Jackpot činit v přepočtu něco okolo 8,7 miliardy korun, což už by byl sám o sobě rekord. V USA však začalo sázkařské šílenství, které zapříčinilo zvýšení jakcpotu.

Úterní tažená čísla byla 9, 19, 34, 44 a 51, s dodatkovým číslem 24. Celkem 47 lidem se podařilo trefit všechna čísla vyjma toho dodatkového. Každý z nich si odnesl v přepočtu přes 4,5 miliónu korun.

Loterie Mega Millions vydala zatím nejvyšší výhru 6. března 2007. Tehdy si výherci rozdělili 390 miliónů dolarů, tedy asi 7,2 miliardy korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám