Hlavní obsah

Neposedný křeček zmizel v Broukovi, majitelka musela auto rozebrat

Novinky, Markéta Klánská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Letchworth

Když si 33letá Britka jela pro nového domácího mazlíčka, ještě netušila, jak neposedný bude. Stačilo pouhých pár minut, aby zmizel z krabice a zavrtal se do zadních sedaček auta. Přemlouvání, dobrůtky ani pasti nepomohly, nezbývalo než nechat rozebrat téměř celý vůz Volkswagen Beetle.

Foto: Profimedia.cz

Fran Elkingtonová a její neposedný mazlíček, kvůli kterému musela nechat rozebrat auto

Článek

Samička křečka jménem Willow potrápila svou majitelku Fran Elkingtonovou ještě dřív, než se vůbec stihly pořádně seznámit. Během 15minutové cesty ze zverimexu utekla a schovala se v autě, kde zůstala pět dní. Po celou tu dobu Elkingtonová odmítla svůj vůz používat, nechodila na přednášky a odmítala rodinná setkání.

"Zkoušela jsem naprosto všechno, abych ji dostala ven, dokonce i šetrnou pastičku na myši. Dala jsem do auta žrádlo, aby nevyhladověla k smrti. Jak dny ubíhaly, voda i jídlo se ztrácelo, takže mi bylo jasné, že stále žije," uvedla v tomto týdnu pro deník Daily Mail Elkingtonová.

Po pěti dnech však muselo přijít radikální řešení. "Nemohla jsem ji nechat jen tak žít v autě a čekat, až ho sežere zevnitř. Bylo nesmírně trapné jet s autem do servisu kvůli takové ‚holčičí‘ záležitosti, ale křeček byl zkrátka mazanější než já," dodala studentka.

Foto: Profimedia.cz

Najít křečka po pěti dnech v autě trvalo automechanikům hodinu a půl

Křeček automechaniky upřímně pobavil

Křeček dal ale zabrat i třem automechanikům ze servisu v Letchworthu. Rozebrali skoro celé auto, vyndali motor, odstranili zadní dveře, sedačky i panely. Teprve po 90 minutách křečka nalezli v prostoru mezi zavazadlovým prostorem a zadními sedačkami.

"Willow se ani nesnažila utéct, jen na mě civěla. Ve svém novém domově byla očividně spokojená. Udělala si pěkné hnízdo z tkanin. Měla tam pohodlí,“ řekl Graham Day, jeden z automechaniků.

Foto: Profimedia.cz

Malá Willow si vytvořila z rozcupovaných sedaček v autě 33leté studentky hnízdo

Práce v servisu byla vyčíslena na 300 liber (asi 8800 korun), automechanici však nad penězi mávli rukou.

"Byli skvělí, nakonec mi neúčtovali vůbec nic, protože jsem se jim s Willow postarala o báječnou zábavu," dodala Elkingtonová, která na příhodu z konce února nyní vzpomíná s úsměvem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám