Hlavní obsah

Řidič projel s autem obří, 13 metrů vysokou smyčkou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šanghaj

Asi každé malé dítě, které si v dětství hrálo s autíčky, zkoušelo na dětské dráze obří smyčkou. Odvážlivec ze Šanghaje si takový kousek vyzkoušel na vlastní kůži v autě. Za projetí obří rampy o výšce bezmála 13 metrů si dokonce připsal světový rekord. Internetový kanál Guinessovy knihy rekordů zveřejnil jeho úspěch v polovině března.

BEZ KOMENTÁŘE: Číňan projel obří smyčkou o výšce 13 metrů

 
Článek

Odvážný Ja-tchao Li se vydal na nebezpečný kousek za volantem automobilu Lotus L5, vyrobeném čínskou automobilkou. Podle deníku The Daily Mail měl vůz odstraněné přední i zadní nárazníky, kvůli zlepšení jízdních vlastností při průjezdu vrcholem smyčky.

Proti nebezpečné překážce, jejíž vrchol se tyčil ve výšce 12,8 metru, se rozjel rychlostí kolem 80 kilometrů v hodině. Na úkol se prý vrhal s ohromným klidem. Jakékoliv zaváhání ho přitom mohlo stát život. Pokud by jel příliš rychle, hrozila destabilizace rampy nebo zničení vozu. Pokud by naopak zvolil příliš nízkou rychlost, neměl by vůz dostatek síly, aby překonal gravitaci a mohl i s řidičem spadnout na zem ještě před dokončením obří smyčky.

Dech beroucí pokus se ovšem odvážlivci podařil bez jakéhokoliv zaváhání a tím si vysloužil zápis v Guinessově knize rekordů za průjezd nejvyšší rampy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám