Hlavní obsah

Dítě štěstěny: Policistu před kulkou uchránil zbrojní opasek

Novinky, Markéta Klánská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

New York

Toto pondělí se do života jednoho newyorského policisty nepochybně zapíše jako jeden z jeho nejšťastnějších dnů. Při přestřelce s podezřelým jako zázrakem unikl kulce. Zachránil ho malý kousek kovu, přesněji řečeno náhradní zásobník, který měl za opaskem.

Policistovi zachránil život náhradní zásobník za páskemVideo: Novinky/myfoxny.com

 
Článek

„Měl ohromné štěstí. Kdyby střela mířila jen o centimetr vedle, určitě by zasáhla jeho tělo,“ řekl o důstojníkovi Thomasu Richardsovi newyorský policejní komisař Ray Kelly.

Richards z policejního oddělení v New Yorku se svým služebním kolegou Thomasem Dunnem v pondělí ve večerních hodinách zasahovali na Manhattanu. Když se pomalu blížili k podezřelému, aby mu položili několik otázek, 25letý Luis Martinez vytáhl zbraň a začal na ně střílet.

Právě v tu chvíli Richards jednu ze střel schytal. Naštěstí ale zasáhla pouze jeho zbrojní opasek a zarazila se o náhradní zásobník.

Akční scéna jako z filmu

Pak následovala scéna jako z akčního filmu, jak poznamenal jeden za svědků incidentu. Richards s Dunnem palbu opětovali a Martineze několik bloků pronásledovali.

„Takových střel. Znělo to, jakoby po sobě bez přestání střílelo šest nebo sedm lidí,“ uvedl pro televizi WABC Seller Washington ze čtvrti Lower East Side.

Podle policie Martinez vystřelil na muže zákona ještě dvakrát. Pak ale dostal zásah do stehna pravé nohy a odbelhal se pryč. Policie ho ale mohla podle krvavých stop snadno dohledat a v jeho bytě zatknout.

Pětadvacetiletý Martinez, který byl v minulosti již devětkrát trestán, byl s čistým průstřelem převezen do nemocnice. Podle dostupných informací je nyní ve stabilizovaném stavu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám