Hlavní obsah

Tísícovka Japonců soutěžila v kopání nejhlubší díry o zlatou lopatku

Novinky, Jakub Herzán

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tokio

Více než tisíc lidí se sešlo na okraji Tokia za jedním účelem, aby se zúčastnili již 12. ročníku soutěže v kopání nejhlubší díry. Cenu 100 000 jenů (zhruba 25 000 Kč) a zlatou lopatku získá tým, který za 30 minut vykope nejhlubší díru. Soutěží se ale i v kategoriích o nejlepší kostým či nejkreativnější díru.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Japonská soutěž o nejhlubší jámuVideo: Reuters

 
Článek

Letošní akce se zúčastnilo rekordních 259 týmů, celkem přes 1000 lidí s lopatkami, kýbly a žebříky. Jeden z organizátorů akce Taku Suzuki popisuje, jak celá akce, odehrávající se na mléčné farmě Narita Dream, původně vznikla.

„ Celá událost začala kvůli zvýšení návštěvnosti farmy v zimních měsících. Chtěli jsme, aby se mohli zúčastnit všichni, včetně dětí. Teď je z toho poměrně masová a proslavená soutěž.“

Vítězný tým vykopal za 30 minut jámu o hloubce 3,39 metru, odvezl si tak domu peněžitou odměnu ale také zlatou lopatku, kterou ovšem musí před začátkem příští akce vrátit.

„ Celý tým udělal opravdu maximum, dokonce mám pocit, že nás těch 30 minut nepřetržitého kopání sblížilo,“ řekl jeden z vítězného týmu, stavební dělník Tomoyuki Tsumita.

Organizátoři akce a majitelé mléčné farmy po skončení soutěže povolali težké stroje, aby díry zasypaly. V teplejších měsících bude místo využíváno jako tábořiště.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám