Hlavní obsah

Rozdělená dvojčata se po 28 letech setkala, může za to taxikář

Novinky, Markéta Klánská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hoor

Lin Backlundová a Emelie Falková jsou dvojčata, donedávna o sobě ale vůbec nevěděly. Narodily se v Indonésii v roce 1983 a krátce poté byly adopcí rozděleny. Každá putovala do jiné rodiny, i když obě do Švédska, jen asi 60 kilometrů od sebe. Setkat se mohly díky neznámému taxikáři, trvalo jim to ale téměř 28 let.

Dvojčata se setkala po neuvěřitelných 28 letechVideo: Novinky/Reuters

 
Článek

„Když mí rodiče opouštěli sirotčinec, taxikář se jich zeptal, co bude s tou druhou dívkou, se sestrou. Pak napsal na papírek dvě indonéská jména,“ řekla Lin Backlundová z Hooru.

Neznámý taxikář, o kterém se někteří domnívají, že byl otcem dívek, tak zasel semínko pochyb. Linina adoptivní matka tedy po návratu do Švédska začala po druhé holčičce pátrat. Přes agenturu zajišťující adopci a švédské úřady dohledala Emelii Falkovou z Helsingorgu. Kvůli příliš velkému množství nesrovnalostí v adopčních listinách ale další pátrání ustalo na mrtvém bodě a obě švédské rodiny ztratily kontakt.

Patří k sobě na 99,98 procenta

Teprve po letech, kdy se Emelina matka opět zmínila o rodině Backlundových a jejich podezření, Emelie svou sestru kontaktovala přes internet. Chtěla se dozvědět víc, přesto váhala, než se k tomu skutečně odhodlala.

„Byla jsem nervózní z toho, jak by mohla reagovat,“ uvedla pro agenturu Reuters Emelie Falková.

Reagovala však dobře. Dohodly si tedy setkání a zvědavost je přiměla i k testu DNA. Ačkoli si na první pohled příliš podobné nejsou, výsledek testů byl naprosto jasný. Vyšlo jim, že jsou dvojčata na 99,98 procenta.

Jedna "náhoda" za druhou

Dokonce jejich životy provází i kuriózní shody. Obě si vybraly dráhu učitelky a obě měly svatbu ve stejný den, jen rok od sebe. Navíc si na svatbách nezávisle na sobě nechaly zahrát stejnou píseň, a to „You and Me“ od kapely Lifehouse.

„Je to velmi podivné, na druhou stranu je ale příjemné, že toho máme tolik společného,“ dodala Emelie.

Sestry se nyní vídají pravidelně a dokonce plánují společnou cestu do Indonésie za svými kořeny.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám