Hlavní obsah

Nejrušnější nákupní ulice v Londýně se proměnila v řeku

Novinky, Markéta Klánská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Oxford Street v Londýně je proslulá svými obchody, ve čtvrtek večer tam ale obvyklý nákupní ruch ustal. Vystřídala ho totiž povodeň. V zemi explodovalo 100 let staré viktoriánské potrubí a na chodník se tak valily hektolitry vody.

BEZ KOMENTÁŘE: Rušná londýnská ulice se proměnila v řeku

 
Článek

Exploze starého potrubí po osmé hodině večer roztrhla silnici jako papír. Unikající voda poté poničila výlohy 14 obchodů. Inženýři ze správy potrubí dorazili na místo ve 21:15 a během dvou hodin dostali situaci pod kontrolu. Podařilo se jim uzavřít několik velkých ventilů a zastavit přítok vody do poškozeného potrubí.

Společnost Thames Water, která zodpovídá za přívod a čištění vody, se v pátek za potopu omluvila. Podle nich ji zapříčinila neschopnost vyměnit včas staré a rezavé trubky za nové.

Foto: Profimedia.cz

Prasklé potrubí nadělalo na Oxford Street velké škody

„Velmi se omlouváme všem, jejichž nemovitosti byly zatopeny. Naši likvidátoři pojistných událostí už jsou se všemi zákazníky v kontaktu, aby co nejrychleji vrátili životy lidí i jejich obchody do normálu,“ uvedla mluvčí Thames Water.

„Exploze trubky byla velká. Likvidátoři pojistných událostí se nám sice za potopu a nepořádek omluvili, my ale potřebujeme především vše uklidit,“ uvedla krátce po incidentu Shaima Shejutiová, vedoucí jednoho z poškozených obchodů.

Foto: Profimedia.cz

Oprava poškozené ulice by měla trvat zhruba týden

Odklízecí práce trvaly celou noc a pokračovaly i následující den. Škody podle deníku The Daily Mail vystoupaly do výše miliónů liber. Obnova ulice by pak měla trvat zhruba týden.

Reklama

Výběr článků

Načítám