Hlavní obsah

Muž zhubl 95 kilogramů poté, co spatřil fotky z kamarádovy svatby

– Armagh
Novinky, Markéta Klánská

Čtyřiatřicetiletý Ir Andrew Montgomery se pro jistotu nikdy nevážil a zbaběle utíkal před problémy s obezitou. Když ale spatřil fotografie z kamarádovy svatby, donutilo ho to shodit polovinu původní váhy. Vedle svatebčanů totiž vypadal doslova jako obr.

Foto: Profimedia.cz

Teprve díky fotkám z kamarádovy svatby si Andrew Montgomery (vlevo) uvědomil svůj problém s nadváhou

Článek

Po letech nezdravého životního stylu, kdy se Montgomery cpal bufetovou stravou a nezdravými svačinkami, se jeho váha vyhoupla až na 190 kilogramů. Jeho index tělesné hmotnosti (BMI) se pohyboval kolem 60, přičemž zdravé rozpětí je mezi 18,5 a 25.

Dostal tak nálepku chorobně obézního člověka, který nedokáže vylézt ani pár schodů bez zadýchání. Nic z toho ho však nenutilo hubnout, dokud nespatřil fotky ze svatby z června 2009, na které šel svému kamarádovi za svědka. Nejvíce ho šokovala fotka s Hayley Doyleovou, družičkou v červených šatech velikosti S. V tu chvíli si konečně uvědomil, že má závažný problém s váhou.

Foto: Profimedia.cz

Při tanci s drobnou Hayley Doyleovou vypadal Montgomery jako obr. Od ledna 2010 tedy začal radikálně hubnout

„Nemohl jsem se focení vyhnout. Byl šokující vidět, jak ohromný jsem ve srovnání s drobnou družičkou. Nikdy jsem se nevážil a neuvědomil si, že jsem tak velký. To bylo probuzení, které jsem potřeboval,“ řekl deníku The Daily Mail.

Nová cesta za štěstím

Do Nového roku si dal předsevzetí a hned v lednu 2010 se přidal k internetové hubnoucí skupině „Lighter Life“ (Lehčí život). Koupil si běžecký trenažér a denní dávku jídla omezil na pouhých 500 kilokalorií. Pil především mléčné nápoje, jedl polévky a cereální tyčinky a po deseti měsících navázal vyváženou dietou.

Foto: Profimedia.cz

Stačilo odhodlání spolu s pevnou vůlí a 95 kilogramů bylo najednou dole

Zhubl neuvěřitelných 95 kilogramů, tedy polovinu své původní váhy. Letos doufá, že s novou vizáží najde budoucí manželku. Začal rozhodnutím, že se konečně odstěhuje od své 60leté matky Mary, která ho na cestě ke zdraví plně podporovala.

„Nyní už jen zbývá, aby si našel milou dívku, která by se do něj bláznivě zamilovala. Uvidíme, co přinese tento rok,“ řekla na závěr Mary.

Foto: Profimedia.cz

Matka Mary svého syna v hubnutí plně podporovala. Teď doufá, že se od ní Andrew konečně odstěhuje a najde si milou přítelkyni

Reklama

Výběr článků

Načítám