Hlavní obsah

Muž se pokusil zaplatit bankovkou v hodnotě milión dolarů

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lexington

Je mnoho cest, jak se nelegálně dostat k různým produktům bez zaplacení. Jisté je, že 53letý Michael Fuller ze státu Severní Karolína si vybral jeden z nejhloupějších způsobů v historii. V obchodě Walmart se totiž pokusil zaplatit nákup za necelých 500 dolarů padělanou bankovkou, na které byla vytištěna hodnota jeden milión dolarů.

Foto: Profimedia.cz

Platba falešnou bankovkou muži nevyšla. Ilustrační foto

Článek

Nejen policisté ze Severní Karolíny, ale nyní už i celý svět se baví příběhem 53letého Michaela Fullera, který se v supermarketu pokusil zaplatit nákup za 476 dolarů bankovkou s údajnou hodnotou milión dolarů. Pokusil se tímto způsobem zakoupit vysavač, mikrovlnnou troubu a několik dalších předmětů. Navíc pak naivně doufal, že mu pokladní vrátí 999 524 dolarů.

Zaměstnanci supermarketu se rozhodli zavolat policii poté, co muž trval na tom, že je bankovka pravá, a odmítal zaplatit jinou cestou. Fuller skončil ve vazbě a kauce byla stanovena v přepočtu zhruba na 350 tisíc korun. První sezení soudu proběhne v úterý.

Největší bankovka v americkém peněžním oběhu má hodnotu 100 dolarů (necelé dva tisíce korun). Skutečností však je, že v USA bankovky daleko vyšší hodnoty dříve existovaly. V roce 1969 však bylo tištění těchto bankovek ukončeno a z oběhu tak postupně zmizely bankovky, které měly hodnotu až deset tisíc dolarů.

Reklama

Výběr článků

Načítám