Hlavní obsah

Životu nebezpečná zábava? Soutěž kdo nejlépe "zrakví" auto

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Angmering

Britové mají mnoho potrhlých soutěží. Soupeří o to, kdo chytí padající sýr vypuštěný z prudkého kopce, v plazení v bahně či kdo při skoku autem z rampy nejvíce zničí své vozidlo. Že jde o zdraví a možná i o život? Ano, jde. Přitahuje to však soutěžící i diváky, a tak se v Západním Sussexu konal už 7. ročník této podivné zábavy.

Článek

V úterý proběhla v městečku Angmering akce v hollywoodském stylu. Motorový zážitek v gladiátorském stylu přilákal okolo osmi stovek diváků, kteří mohli sledovat celkem 11 odvážlivců, kteří vyjeli s vozy na rampu. Cíl měli jediný - rozjet se co nejvíce před rampou, skočit a přeskočit zaparkovaná auta. Slušelo by se však dodat, že největšího aplausu se dočkali ti, kterým se to nepovedlo.

O celkový titul se utkalo množství aut, která už před skokem vypadaly jako vraky. Po skoku to už pak měly většinou úplně spočítané. Jako přízrak pak působil poměrně slušně vypadající Mercedes-Benz, jehož řidič si také zabojoval o vítězství.

Jezdci byli hodnoceni na základě výšky skoku, vzdálenosti a zejména pak aplausu publika. Titul si nakonec odnesl 32letý automechanik z Polegate ve Východním Sussexu Dean Archer. Ten sice všechna auta nepřeskočil, jednoznačně si však vysloužil největší potlesk od nadšených diváků.

Reklama

Výběr článků

Načítám