Hlavní obsah

Podnapilý bankovní zloděj si řekl pouze o tři eura

Právo, Vladimír Plesník

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Berlín

Pouhá tři eura (77 korun) pořádně zkomplikovala život 36letému lupiči. Přesně tuto částku totiž požadoval na bankovní úřednici, když ve středu s holí v ruce vešel do jedné z berlínských bank.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Muž, očividně pod vlivem alkoholu, vešel ve středu do spořitelny v berlínské čtvrti Moabit. Přistoupil k přepážce a domáhal se tří eur v hotovosti,“ potvrdil rozhlasu MDR 2 policejní mluvčí Joachim Stramberger.

Když mu zkoprnělá bankovní úřednice dala sumu, o niž žádal, vyběhl z banky. Tam po něm skočil 58letý příslušník ostrahy peněžního ústavu a povalil ho na zem. Krátce nato dorazila policie a lupiče odvezla.

Potřeboval zkrátka jen tři eura

Protože po ženě vymáhal tři eura s holí v ruce, bude okresní prokuratura případ posuzovat jako ozbrojenou loupež, takže muži hrozí vyšší trest. A to bez ohledu na fakt, že ani zaměstnankyně banky, ani strážce neutrpěli zranění.

Na otázku, proč chtěl tak pozoruhodně nízkou částku, odpověděl lakonicky: „Bylo to přesně tolik, kolik jsem potřeboval.“

Podle webu listu Berliner Morgenpost jde o nejnižší ukradenou sumu za posledních dvacet let v německé metropoli. Moabitský lupič překonal trojici kolegů, kteří v roce 2004 vykradli porouchaný bankomat, v němž zůstalo 38 eur (což by nyní činilo 970 korun).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám